Tineke Radder, woont en werkt  in Gouda. Het maken van beeldende kunst is naast haar werk en gezin altijd een belangrijk onderdeel van haar leven geweest. Het verlangen om haar creatieve talenten verder te ontwikkelen heeft er toe geleid dat ze het vier jaar durende programma De Opleiding heeft gevolgd bij de vrije academie SKVR in Rotterdam. Sindsdien is ze werkzaam als beeldend kunstenaar.

Kunst is uitdrukking geven aan wat je ten diepste beweegt en bezighoudt. Een mens kan zich op verschillende manieren uiten, denk daarbij bv aan literatuur, muziek en dans. Voor Tineke is het maken van beeldende kunst de manier om zichzelf te uiten. Dit verrijkt haar leven, ze wordt steeds meer zich zelf.

Het mysterie van het zijn, de diepe universele verlangens van de mens naar recht, relatie, spiritualiteit en het naar schoonheid verlangen, zijn onderwerpen die haar interesse hebben en diep in haar leven zijn verankerd. Verlangens die als ze vervuld worden, je geluk, zingeving en vrede geven maar die ook gepaard kunnen gaan met heimwee, verontwaardiging, onrecht en gemis, als ze niet vervuld worden.

Ze maakt zowel plat als ruimtelijke werk.

Al zoekend en experimenterend met materialen probeert ze tot de essentie van haar gedachten en onderwerpen te komen en die dan te verbeelden. De zoektocht naar nieuwe antwoorden, materialen en technieken is de kern van haar werk. Zo ontstaat vanuit de ene serie de volgende serie werken.

Haar werken nodigen uit tot aanraking. Dat komt door de gelaagdheid en de gebruikte materialen. Er valt veel te raden en je kunt als beschouwer je eigen gedachten laten gaan.

Haar werk is regelmatig tijdens exposities te zien en is ook op afspraak te bekijken.

Ook denkt ze graag mee als u op zoek bent naar een persoonlijk kunstwerk.

Ze organiseert regelmatig workshops en cursussen.

Tineke Radder is lid van de kunst stichting De Firma van Drie in Gouda.

Wil je op de hoogte gehouden worden ? Meld je dan aan :