Tineke Radder, woont en werkt  in Gouda. Het maken van beeldende kunst is naast haar werk en gezin altijd een belangrijk onderdeel van haar leven geweest. Het verlangen om haar creatieve talenten verder te ontwikkelen heeft er toe geleid dat ze van 2012 tot 2016 het vier jaar durende programma De Opleiding heeft gevolgd bij de SKVR in Rotterdam. Sindsdien is ze werkzaam als beeldend kunstenaar.

Kunst is uitdrukking geven aan wat je ten diepste beweegt en bezighoudt. Een mens kan zich op verschillende manieren uiten, denk daarbij bv aan literatuur, muziek en dans. Voor Tineke is het maken van beeldende kunst de manier om zichzelf te uiten. Dit verrijkt haar leven, ze wordt steeds meer zich zelf.

Het mysterie van het zijn, de diepe universele verlangens van de mens naar recht, relatie, spiritualiteit en het naar schoonheid verlangen, zijn onderwerpen die haar interesse hebben en diep in haar leven zijn verankerd. Verlangens die als ze vervuld worden, je geluk, zingeving en vrede geven maar die ook gepaard kunnen gaan met heimwee, verontwaardiging, onrecht en gemis, als ze niet vervuld worden.

Ze  maakt zowel schilderijen als ruimtelijke werk.

Bij het maken gaat ze uit van een bepaald idee of thema, ze probeert eerst tot de essentie van het idee te komen, om het daarna te vertalen in materie. Dit is een proces van veel experimenten en onderzoek doen, en al gaande weg ontstaan zo de werken. Tijdens het experimenteren met materialen ontdekt ze regelmatig nieuwe toepassingen die dan vaak weer leiden tot nieuwe ideeën en werk.

Begrippen als indringen, verdringen en aantasten van wat is, zijn de leidraad geweest bij het maken van een aantal series, zoals  “ontbossing“, “corpus alienum” en “birds”.

Haar werk is, op afspraak, te bekijken.

Ook denkt ze graag mee als u op zoek bent naar een persoonlijk kunstwerk.

Sinds november 2018 is Tineke Radder lid geworden van de kunststichting De Firma van Drie in Gouda 

 

 

 

 Wil je op de hoogte gehouden worden ? Meld je dan aan :